αναλύσεις - Όλες οι αναρτήσεις

Και το φλουρί «έπεσε» … στο ΠΑΣΟΚ!

Έτος-στοίχημα για την οριστική ήττα του λαϊκισμού χαρακτήρισε η Φώφη Γεννηματά το 2017 στη χθεσινή 6η Συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ. Με λόγο που μπορεί να χαρακτηριστεί παραπάνω από ενωτικός, απηύθυνε προσκλητήριο συσπείρωσης και κοινής συμπόρευσης στις δυνάμεις της Κεντροαριστεράς. «Είναι ηθική υποχρέωση όλων όσων τιμήθηκαν από το ΠΑΣΟΚ να ενώσουν τις δυνάμεις τους μαζί μας», δήλωσε, αφήνοντας σαφείς αιχμές προς τη νέα πολιτική κίνηση που… όλως τυχαίως παρουσιάστηκε την ίδια ημέρα στη συμπρωτεύουσα.

Ετικέτες: 

Οι δανειστές (μέσω Ντάισελμπλουμ)… απαγορεύουν τις πρόωρες εκλογές στην Ελλάδα

Δεν περίμενε φυσικά κανείς την πρόσφατη συνέντευξη του Γερούν Ντάισελμπλουμ για να πληρωθεί ότι οι δανειστές… απαγορεύουν τις πρόωρες εκλογές στην Ελλάδα για το επόμενο διάστημα. Δηλαδή… τουλάχιστον μέχρι τις αρχές του 2018. Την πραγματικότητα αυτή μπορεί να την κατανοήσει εύλογα και σε όλο το εύρος της, όποιος δεν έχει παρωπίδες ή… βουλιμία για την εξουσία. Και φυσικά, όποιος παρακολουθεί προσεκτικά το εθνικό δράμα της χώρας αυτά τα 7 χρόνια Μνημονίω, και ειδικότερα το πώς μας αντιμετωπίζει η πλευρά των Ευρωπαίων εταίρων και δανειστών.

Ετικέτες: 

Η “επιστροφή” του ΠΑΣΟΚ δυσκολεύει τη στρατηγική Μητσοτάκη

Δεν μπορεί κανείς παρά να παρακολουθεί με προχωρημένο ενδιαφέρον, ίσως και επαρκείς δόσεις αιφνιδιασμού, τις τακτικές κινήσεις της Φώφης Γεννηματά για την… “επιστροφή” του ΠΑΣΟΚ. Η ένταξη του Γιώργου Παπανδρέου στην πολιτική συμμαχία της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, η διεύρυνση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας με προσθήκες βουλευτών, το… αντάμωμα με ιστορικά στελέχη, η σιωπηλή συγκατάβαση του Ευάγγελου Βενιζέλου, είναι αποσπασματικά στοιχεία που επιβεβαιώνουν την αίσθηση ότι το ΠΑΣΟΚ “επιστρέφει”.

Ετικέτες: 

- - - - - - - - - -
Διαφήμιση

Κι εμείς ντρεπόμαστε που είστε Έλληνας, κ. Μπουτάρη…

Με τις ιδιαιτερότητες του χαρακτήρα των ανθρώπων, κανείς δεν μπορεί να παίξει. Η Δημοκρατία υπαγορεύει την ανοχή και την κατανόηση. Ως ένα σημείο βέβαια. Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, προκάλεσε αίσθηση με τη δήλωσή του κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του νέου φορέα Διαμαντοπούλου-Ραγκούση-Φλωρίδη, πως, όταν πηγαίνει στο εξωτερικό “ντρέπεται που είναι Έλληνας”. Φυσικά, προσπάθησε στη συνέχεια να διορθώσει, να εξηγήσει, να παραφράσει. Το κακό ωστόσο είχε γίνει. Η αλήθεια είναι ότι ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης αποτελεί μια κατηγορία μόνος του. Σύμπτωμα της κρίσης και αυτός.

Ετικέτες: 

- - - - - - - - - -
Διαφήμιση