παιδεία - Όλες οι αναρτήσεις

Άκυροι οι τίτλοι σε 18 ιδιωτικές σχολές

Άκυρους κηρύσσει τους τίτλους σπουδών 18 ιδιωτικών ΤΕΕ το υπουργείο Παιδείας, αποκλείοντας ουσιαστικά τους κατόχους τους  από διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ για διορισμό στο δημόσιο.

Αυτό δεν θα ισχύσει για όσους κατόχους τίτλων σπουδών των συγκεκριμένων σχολών αναμένουν διορισμό, ή επρόκειτο να συμμετάσχουν σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ, αλλά και για τους ήδη διορισμένους στο δημόσιο.

Αυτό σημαίνει η λακωνική ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας που καλεί τους σπουδαστές 18 φορέων ιδιωτικής εκπαίδευσης να δώσουν εξετάσεις για να τους χορηγηθούν νόμιμοι τίτλοι.

Ετικέτες: 

Όταν ένας αγαπημένος άνθρωπος φεύγει από τη ζωή του παιδιού

Σε συμβουλευτική γονέων για την απώλεια και το πένθος μέσα στην οικογένεια πάντα η πρώτη απορία των γονιών είναι “πως να χειριστώ την κατάσταση με το/τα παιδιά”. Ειδικά για παιδιά ηλικίας 5 με 10 ετών. Συνήθως αφορά παππού, γιαγιά, θείο, θεία που είναι πρόσωπα πολύ αγαπημένα και μέσα στο οικογενειακό πλαίσιο που ζει το παιδί. Και στην πιο δύσκολη περίπτωση αφορά ένα γονιό. Αλλά η απώλεια και το πένθος για την παιδική δεν είναι θέμα χειρισμού.

Ετικέτες: 

Δείτε πώς θα λύσετε το γρίφο του Αϊνστάιν [BINTEO]

Πριν φέρει τα πάνω-κάτω στον κόσμο της Φυσικής, λέγεται πως σε νεαρή ηλικία ο Άλμπερτ Αϊνστάιν επινόησε έναν πολύπλοκο γρίφο για... δυνατούς λύτες.

Μπορείτε να αντισταθείτε στην πρόκληση να λύσετε το γρίφο που επινόησε ένας από τους ευφυέστερους ανθρώπους που έζησαν ποτέ ανάμεσά μας;

Ο γρίφος είναι ο εξής:

Ετικέτες: 

- - - - - - - - - -
Διαφήμιση

Δέκα αλήθειες για τη δυσλεξία που όλοι οι γονείς πρέπει να γνωρίζουν

Η Δυσλεξία εμπεριέχει στοιχεία από όλες τις μορφές των Μαθησιακών Δυσκολιών και γι’ αυτό θεωρείται η κυριότερη αυτών. Συνδέεται με όλες τις λειτουργίες της γλώσσας με προεκτάσεις και στη μαθηματική σκέψη.

Στη συνέχεια παρουσιάζονται 10 αλήθειες για τη Δυσλεξία για να γίνει πιο κατανοητή ως Ειδική Μαθησιακή Δυσκολία:

Ετικέτες: 

7 λόγοι για τους οποίους αξίζει να επιλέξετε τις σπουδές στο Deree

7 λόγοι για τους οποίους αξίζει να επιλέξετε τις σπουδές στο Deree

 

Για γονείς και υποψήφιους φοιτητές, ήρθε η ώρα των επιλογών: Αθήνα ή εξωτερικό; Πανελλήνιες εξετάσεις ή μη κρατικές σχολές;

Πριν επιλέξετε, αξίζει να ανακαλύψετε όλα όσα προσφέρει το Deree – The American College of Greece, ένας οργανισμός με ιστορία 141 χρόνων, ο οποίος έχει εξελιχθεί σε ένα διεθνές κέντρο εκπαίδευσης στην καρδιά της Ελλάδας.

Ετικέτες: 

Τι αλλάζει στο Λύκειο - Το πρόγραμμα των μαθημάτων

Καθιέρωση  11ετούς υποχρεωτικής εκπαίδευσης, κοινή Α’ τάξη στα Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια με πολυκλαδικό χαρακτήρα και σταδιακή επέκταση της πολυκλαδικότητας στο διετές Λύκειο, δραστικός περιορισμός των μαθημάτων, εισαγωγή στην τριτοβάθμια με τον μέσο όρο τεσσάρων πανελλαδικώς εξεταζόμενων μαθημάτων (χωρίς συντελεστές βαρύτητας), επένδυση στις επιλογές των μαθημάτων. Σύμφωνα με την

Ετικέτες: 

Σάλος με αλλαγές στα σχολεία: 11 χρόνια υποχρεωτική εκπαίδευση. Ποια θα κλείνουν στις 20:00

Ποιες αλλαγές έρχονται στα σχολεία; Την 11χρονη υποχρεωτική εκπαίδευση, την κοινή Α΄ Τάξη στα Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια με πολυκλαδικό χαρακτήρα και σταδιακή επέκταση της πολυκλαδικότητας στο διετές Λύκειο, δραστικό

Ετικέτες: 

Δείτε τι θα γίνει με τα σχολεία στους Δήμους Γρεβενών και Δεσκάτης


Με απόφαση του Δημάρχου Γρεβενών κ. Γιώργου Δασταμάνη, ανακοινώνεται ότι την Τρίτη

Ετικέτες: 

- - - - - - - - - -
Διαφήμιση