Epikaira

- - - - - - - - - -
Διαφήμιση
- - - - - - - - - -
Διαφήμιση

Όλα τα άρθρα από Epikaira

Φοροσυμφωνία Ελλάδας- ΗΠΑ

Την Πέμπτη υπογράφηκε από τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, και τον πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Geoffrey Pyatt η Διμερής Συμφωνία Ελλάδας – ΗΠΑ για τη βελτίωση της διεθνούς φορολογικής συμμόρφωσης και την εφαρμογή του Νόμου περί φορολογικής συμμόρφωσης λογαριασμών της αλλοδαπής (Νόμος FATCA -Foreign Account Tax Compliance Act), καθώς και το σχετικό Μνημόνιο Συνεννόησης των δύο πλευρών.

Οι ευρωβουλευτές ζητούν διεύρυνση της μαύρης λίστας ξεπλύματος χρήματος

Οι ευρωβουλευτές απέρριψαν την Πέμπτη τη μαύρη λίστα με τις χώρες που θεωρούνται υψηλού κινδύνου για περιπτώσεις ξεπλύματος μαύρου χρήματος και χρηματοδότησης της τρομοκρατίας, επιστρέφοντάς την στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή προκειμένου να την αναθεωρήσει.

Αναγνώριση της Ελλάδας ως ενεργειακού κόμβου

Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, συναντήθηκε με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Ενέργειας και Δράσης για το Κλίμα, Μιγκέλ Αρίας Κανιέτε, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Παροχή βοήθειας και μεταφορά σε άλλες χώρες ζητούν οι ευρωβουλευτές για πρόσφυγες

Οι ευρωβουλευτές ζήτησαν την Τετάρτη από την ΕΕ και τις εθνικές αρχές των κρατών μελών να παράσχουν επείγουσα βοήθεια στους χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες που βρίσκονται σε δεινή κατάσταση λόγω των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών και του χιονιού σε πολλά μέρη της Ευρώπης.

«Κατέρρευσαν τα περί δήθεν αντισυνταγματικότητας του νόμου Παππά»

Για ηχηρή διάψευση των πολιτικών κατηγοριών και του σχετικού κλίματος που είχε καλλιεργηθεί από μερίδα της αντιπολίτευσης και ΜΜΕ όλο αυτό το διάστημα, περί «αντισυνταγματικότητας» του νόμου Παππά, κάνουν λόγο πηγές του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, κατόπιν της δημοσιοποίησης της πολυαναμενόμενης απόφασης του ΣτΕ.

ΔΕΗ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ: Νέος διευθύνων σύμβουλος ο Μοναχολιάς

Η ΔΕΗ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΑΕ (ΔΕΗ ΑΝ) ανακοίνωσε τη διοικητική αναδιάρθρωση της εταιρείας, σε επίπεδο Διοικητικού Συμβουλίου, στο πλαίσιο της οποίας ο Ηλίας Μοναχολιάς αναλαμβάνει καθήκοντα διευθύνοντος συμβούλου, η Στέλλα Κοβλακά αναπληρώτριας διευθύνουσας συμβούλου, αρμόδια για οικονομικά θέματα, κι ο Φώτης Βρότσης αναλαμβάνει επίσης καθήκοντα αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου, αρμόδιος για τεχνικά θέματα, θέματα ανάπτυξης και διεθνών σχέσεων της εταιρείας.

Μαξίμου: «Διέξοδος με το ΔΝΤ έξω ή χωρίς κεντρικό ρόλο»

«Η πιθανότητα συνέχισης του προγράμματος χωρίς το ΔΝΤ ή με παρουσία του χωρίς χρηματοδότηση, και άρα χωρίς κεντρικό ρόλο, είναι μία εξέλιξη που μπορεί να αποτελέσει διέξοδο στο δομικό πρόβλημα ασυμφωνίας μεταξύ των θεσμών που αποτελεί διαρκή τροχοπέδη για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης χωρίς νέα μέτρα και την επιτυχή ολοκλήρωση του ελληνικού προγράμματος», υπογραμμίζουν κυβερνητικές πηγές.

Βόζεμπεργκ: «Να ξεκινήσουν άμεσα οι 3.000 μετεγκαταστάσεις το μήνα»

Με αφορμή τις τελευταίες ανακοινώσεις της Κομισιόν σχετικά με την υλοποίηση του στόχου 2000- 3000 μετεγκαταστάσεων το μήνα από την Ελλάδα μέχρι το Σεπτέμβριο του 2017, αλλά και τη σταδιακή επανέναρξη των μεταφορών αιτούντων άσυλο προς τη χώρα βάσει του κανονισμού του Δουβλίνου, η ευρωβουλευτής της ΝΔ, Ελίζα Βόζεμπεργκ– Βρυωνίδη κατέθεσε νέα ερώτηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ζητώντας να επανεξετάσει πλήρως τα δεδομένα που διαθέτει.

Περιφέρεια Αττικής: Παρουσίαση εναλλακτικών μορφών τουρισμού

Τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού της Αττικής παρουσιάζει η Περιφέρεια στο ευρύ κοινό και τους τουριστικούς επαγγελματίες, μετέχοντας ως συνεκθέτης του ΕΟΤ στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού «Ferien-Messe» στη Βιέννη (12 - 15 Ιανουαρίου).

Σόιμπλε: «Η ΕΚΤ να σταματήσει την ποσοτική χαλάρωση»!

«Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα πρέπει να αρχίσει τη διαδικασία τερματισμού της πολιτικής ποσοτικής χαλάρωσης, την οποία εφαρμόζει, από φέτος», έκρινε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σε συνέντευξή του η οποία δημοσιεύεται την Παρασκευή και πρόσθεσε ότι κάθε αλλαγή πολιτικής αποτελεί μια σοβαρή πρόκληση.

Διευκρινίσεις Σταθάκη για το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο ρεύματος

Οι καταναλωτές που είναι ενταγμένοι στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο ηλεκτρικής ενέργειας δεν χάνουν το ευνοϊκό τιμολόγιο αν υπερβούν τα όρια κατανάλωσης που ισχύουν για κάθε κατηγορία δικαιούχων.

Τζανακόπουλος: «Δεν ευθύνεται η κυβέρνηση για την καθυστέρηση στην αξιολόγηση»

Η ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και των ανταποκριτών ξένου τύπου από τον υπουργό Επικρατείας και κυβερνητικό εκπρόσωπο, Δημήτρη Τζανακόπουλο:  

ΕΛΠΕ: Δωρεά 140.000 λίτρων πετρελαίου θέρμανσης

Σε δωρεά 140.000 λίτρων πετρελαίου θέρμανσης σε Δομές Φιλοξενίας Προσφύγων και Μεταναστών, όπου τα τελευταία εικοσιτετράωρα οι ανάγκες είναι αυξημένες εξαιτίας του δριμύτατου ψύχους, προχωρά ο όμιλος των ΕΛΠΕ.

Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος: «Είμαστε εδώ για να αξιοποιήσουμε την ευκαιρία»

Ως ιστορική μέρα για το Κυπριακό χαρακτήρισε τη διάσκεψη για την Κύπρο, με αποκλειστικό αντικείμενο συζήτησης το κεφάλαιο της Ασφάλειας και των Εγγυήσεων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Εκπρόσωπος ΔΝΤ: «Εφικτή η συμμετοχή μας στο ελληνικό πρόγραμμα»

«Eφικτή παραμένει ακόμα και σήμερα, παρ’ όλες τις καθυστερήσεις, η χρηματοδοτική συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα».

104 ράμπες ΑμεΑ σε πεζοδρόμια του κέντρου του Δήμου Γλυφάδας

Προγραμματική Σύμβαση με αντικείμενο το έργο «Κατασκευή και συντήρηση ραμπών ΑμεΑ σε πεζοδρόμια του Δήμου Γλυφάδας», υπέγραψαν η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, και ο δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου.

Αλληλέγγυοι δικηγόροι στο λαό της Συρίας

Η Πανελλήνια Αγωνιστική Ένωση Δικηγόρων- ΑΠΕΔ- πραγματοποίησε από 3/1 μέχρι 8/1 αποστολή αλληλεγγύης προς τον αγωνιζόμενο, ενάντια στις παράνομες ξένες επεμβάσεις, λαό της Συρίας.

Βέλγος ΥΠΟΙΚ: «Συνεχίζουμε το ελληνικό πρόγραμμα με ή χωρίς ΔΝΤ»

«Η Ευρωζώνη θα συνεχίσει το ελληνικό πρόγραμμα, με ή χωρίς τη συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών του Βελγίου στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Τσακαλώτος – Σαπέν: «Η αξιολόγηση να ολοκληρωθεί τοσυντομότερο δυνατό»

Θέματα που αφορούν την αξιολόγηση, με την εκτίμηση πως πρέπει να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό, συζήτησε ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, με τον Γάλλο ομόλογό του Μισέλ Σαπέν στο Παρίσι.
- - - - - - - - - -
Διαφήμιση