left.gr

- - - - - - - - - -
Διαφήμιση
- - - - - - - - - -
Διαφήμιση
| http://left.gr/
left.gr

Όλα τα άρθρα από left.gr

Έκρηξη αυτοσχέδιου μηχανισμού με γκαζάκια έξω από τράπεζα στα Πετράλωνα

Από την έκρηξη και την πυρκαγιά που ακολούθησε ράγισε το τζάμι της εισόδου της τράπεζας.Οι δράστες αναζητούνται.

Άνοιξε η ηλεκτρονική υπηρεσία υποβολής αίτησης συνταξιοδότησης στον ΕΦΚΑ

Μέσω αυτής της υπηρεσίας παρέχεται η δυνατότητα υποβολής αίτησης για συνταξιοδότηση εξ ίδιου δικαιώματος (γήρατος), αναπηρίας ή λόγω θανάτου, για τον ΕΦΚΑ. Δυνατότητα υποβολής ηλεκτρονικής αίτησης έχουν οι ασφαλισμένοι που προέρχονται από τους εξής φορείς που εντάχθηκαν στον ΕΦΚΑ: ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΟΓΑ, ΟΑΕΕ, ΝΑΤ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, ΕΤΑΑ και Γ.Λ.Κ. (Δημόσιο).

Περίπου 1.500 άνθρωποι διασώθηκαν από σκάφη στη Μεσόγειο τις τελευταίες ημέρες, σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία

   Από τις αρχές του 2017, στις ευρωπαϊκές χώρες της Μεσογείου έφθασαν περισσότεροι από 3.000 πρόσφυγες και μετανάστες, στην Ιταλία 2.353 και στην Ελλάδα 698. Οι  νεκροί και αγνοούμενοι για το ίδιο διάστημα ανέρχονται στους 46.

Σι Τζινπίνγκ στο Νταβός: Τα προβλήματα του κόσμου δεν οφείλονται στην παγκοσμιοποίηση

Η παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση ήταν αποτέλεσμα της υπερβολικής επιδίωξης κέρδους και όχι της παγκοσμιοποίησης, συνέχισε ο πρόεδρος της Κίνας.

Εγκρίθηκε το έργο συντήρησης και επισκευής του οδικού δικτύου στη Σαλαμίνα, με προϋπολογισμό 2,5 εκατ. ευρώ

Σύμφωνα με την Περιφέρεια, μετά τη δημοπράτηση του έργου για τη συντήρηση του επαρχιακού οδικού δικτύου του νησιού, προϋπολογισμού 500.000 ευρώ -η εργολαβία του οποίου βρίσκεται σε εξέλιξη- προχωρά άμεσα η βελτίωση και συντήρηση του κυρίως οδικού δικτύου που, είτε λόγω παλαιότερων εργασιών αποχέτευσης ακαθάρτων και ομβρίων είτε λόγω του χρόνου, έχει υποστεί πολύ σοβαρές φθορές. Ταυτόχρονα αντιμετωπίζονται επείγοντα προβλήματα οδικής ασφάλειας και φθοράς οχημάτων με την εγκατάσταση πινακίδων σήμανσης, κατασκευής διαγραμμίσεων κ.λπ.

Λαβρόφ: Πρωτίστως με τη βία μπορεί να τερματιστεί ο πόλεμος στη Συρία, «υποψιάζεται» «ευρωπαϊκες χώρες» για σαμποτάζ των διαπραγματεύσεων

Ο Λαβρόφ υπογράμμισε όι ελπίζει πως οι ευρωπαϊκές χώρες δεν θα αποπειραθούν να καταστρέψουν τις ειρηνευτικές συνομιλίες για τη Συρία, που θα πραγματοποιηθούν στις 23 Ιανουάριου στην Αστάνα.

Παράλληλα ο Ρώσος υπουργός εκτίμησε ότι ο πόλεμος στη Συρία και σε άλλες χώρες της περιφέρειας μπορεί να τερματιστεί πρωτίστως με τη βία.

Χρηστικός οδηγός για τους φορολογούμενους με όλες τις κατηγορίες δικαιολογητικών που εκδίδονται από τις εφορίες

Πρόκειται για τα πιστοποιητικά και τις βεβαιώσεις που εκδίδουν οι ΔΟΥ τα οποία επικαιροποιούνται με βάση τα νέα δεδομένα της νομοθεσίας και περιλαμβάνονται σε απόφαση του Διοικητή της ΑΑΔΕ.

Αναλυτικά αυτά είναι τα ακόλουθα:

1. Πιστοποιητικό για τη δήλωση φορολογίας εισοδήματος των Ελλήνων πολιτών που είναι μόνιμοι κάτοικοι Ελλάδας και εργάζονται σε άλλο κράτος - μέλος της Ε.Ε. (εγκύκλιος αριθ. 1077836/670/0006Β/ΠΟΛ.1206/21.7.1997 του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Οικο­νομικών).

ΕΛΣΤΑΤ: Κατά 0,8% μειώθηκε το κατά κεφαλήν ΑΕΠ στη χώρα το 2014 διαμορφούμενο σε 16.336 ευρώ

Σε επίπεδο περιφερειών, το κατά κεφαλήν ΑΕΠ μειώθηκε σε εννέα περιφέρειες και αυτές με τη μεγαλύτερη μείωση είναι η Στερεά Ελλάδα (3,5%), η Πελοπόννησος (1,9%) και η Κεντρική Μακεδονία (1,3%). Στον αντίποδα, αυξήθηκε σε τέσσερις περιφέρειες: στην Κρήτη (1,4%), στα Ιόνια Νησιά (0,5%), στη Δυτική Ελλάδα (0,4%) και στο Νότιο Αιγαίο (0,1%).

Έ. Αχτσιόγλου προς την πρόεδρο του Ε.Κ. της Πάτρας: Θέλω να πληροφορείστε από εμένα τις όποιες εξελίξεις έχουμε

Την υπουργό Εργασίας υποδέχθηκε η πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου της πόλης, Σταυρούλα Παναγοπούλου-Νικολάου, η οποία εξέφρασε την ικανοποίησή της, για το γεγονός ότι η υπουργός θα ακούσει από κοντά τα προβλήματα των εργαζομένων και θα συζητήσει με τους εκπροσώπους τους.

Από την πλευρά της, η κ. Αχτσιόγλου είπε ότι απόφαση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας είναι η άμεση επαφή με τους εργαζόμενους και όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «θέλω να πληροφορείστε από εμένα τις όποιες εξελίξεις έχουμε».

- - - - - - - - - -
Διαφήμιση