7-σοβαρά-υδραυλικά-προβλήματα-αποφράξεις

Μερικά από τα προβλήματα υδραυλικών εγκαταστάσεων μπορεί να φαίνονται εύκολη λύση, ωστόσο, μπορείτε να βρίσκεστε σε βαθιά νερά εάν δεν γνωρίζετε το οικιακό σας σύστημα σωληνώσεων. Ομολογουμένως, μπορεί να βρείτε την ιδέα να αντιμετωπίσετε μόνοι σας ένα πρόβλημα υδραυλικών εγκαταστάσεων, αλλά με αυτόν τον τρόπο, μπορεί να προκαλέσετε απροσδόκητη ζημιά.

Οι διαρροές και τα σχετικά ζητήματα σωληνώσεων όπως οι αποφράξεις είναι δείκτες σοβαρών προβλημάτων που σιγά σιγά δημιουργούνται.

Λάβετε υπόψη το γεγονός ότι εάν αναλάβετε ένα έργο υδραυλικών εγκαταστάσεων μόνοι σας, διατρέχετε τον κίνδυνο να προκαλέσετε προσωπικό τραυματισμό, υλικές ζημιές και να επιβαρυνθείτε με τεράστιο κόστος επισκευής.

Παρακάτω αναφέρονται κοινά ζητήματα υδραυλικών για τα οποία θα πρέπει να αναζητήσετε έναν επαγγελματία υδραυλικό.

1. Χαμηλή πίεση νερού

Η πηγή των ντους και των νεροχυτών που στάζουν δεν είναι ποτέ εύκολο να εντοπιστεί. Ο κακός σχεδιασμός σωλήνων, τα προβλήματα με την παροχή της πόλης ή τα εμπόδια σωληνώσεων μπορούν όλα να παίξουν το ρόλο τους στη χαμηλή πίεση. Όταν προσλαμβάνετε τις υπηρεσίες ενός επαγγελματία υδραυλικού θα εντοπίσει γρήγορα το σημείο προέλευσης του προβλήματος και θα προτείνει γρήγορα μια πορεία δράσης που μπορείτε να ακολουθήσετε.

Από την άλλη πλευρά, μην επιχειρήσετε ποτέ να διορθώσετε αυτό το πρόβλημα χαμηλής πίεσης μόνοι σας, γιατί με αυτόν τον τρόπο, μπορεί να καταστρέψετε κατά λάθος την αποχέτευση και τις γραμμές του σπιτιού, γεγονός που θα έχει ως αποτέλεσμα συνεχή χαμηλή ροή.

2. Δεν έχετε ζεστό νερό

Η έλλειψη ζεστού νερού οφείλεται συνήθως σε δυσλειτουργία του θερμοσίφωνα. Αυτό το ελάττωμα μπορεί να προκληθεί λόγω μιας ευρείας σειράς ζητημάτων που μπορεί να κυμαίνονται από ασήμαντα ελαττώματα εξαρτημάτων έως πλήρεις βλάβες.

Ανεξάρτητα από την πηγή αυτού του προβλήματος, είναι προτιμότερο να αναζητήσετε έναν έμπειρο υδραυλικό που μπορεί να χειριστεί αυτήν την εργασία επισκευής. Οι θερμοσίφωνες συνήθως λειτουργούν είτε με αέριο είτε με ηλεκτρικά συστήματα. Εάν προσπαθήσετε να διορθώσετε μόνοι σας αυτήν την επισκευή, μπορεί να προκαλέσετε περαιτέρω ζημιά και τραυματισμό στον εαυτό σας.

3. Βουλωμένοι σωλήνες

Οι βουλωμένοι σωλήνες συνήθως οφείλονται σε σοβαρή απόφραξη στο οικιακό σας σύστημα σωληνώσεων. Τα φράγματα μπορεί να προκληθούν λόγω συσσώρευσης ιζημάτων, ριζών δέντρων ή άλλων αντικειμένων που δεν μπορούν να ξεπλυθούν.

Σε περίπτωση που αποφασίσετε να διορθώσετε αυτό το πρόβλημα μόνοι σας, θυμηθείτε ότι μια σπασμένη γραμμή αποχέτευσης μπορεί να επιτρέψει την εύκολη διέλευση των ακατέργαστων λυμάτων να εισέλθουν στο νοικοκυριό σας και να καταστρέψουν και τις γραμμές αποχέτευσης της γειτονιάς.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι συνετό να προσλάβετε έναν υδραυλικό οποίος θα εξετάσει το ζήτημα και θα προτείνει μια μέθοδο για να το αντιμετωπίσετε.

4. Βρύσες που στάζουν

Αυτό είναι τόσο συνηθισμένο που θα ήταν σπάνιο να βρεθεί κάποιος που δεν το έχει βιώσει ακόμα. Αλλά το πιο σημαντικό, θα πρέπει να πληρώσετε για αυτήν την υπερβολική σπατάλη νερού στους λογαριασμούς νερού. Σε μόλις ένα χρόνο, μια βρύση που στάζει μπορεί να στάζει εκατοντάδες γαλόνια νερού από μόνη της.

Ωστόσο, η βασική αιτία αυτού του προβλήματος είναι η εσωτερική ροδέλα που είναι πλέον φθαρμένη, άκαμπτη ή σκισμένη για αυτό το θέμα. Ένας έμπειρος θα έχει τα κατάλληλα εργαλεία για αυτή τη δουλειά και θα τη διορθώσει σε χρόνο μηδέν.

5. Κατεστραμμένοι σωλήνες

Αυτό συμβαίνει συνήθως κατά τη χειμερινή περίοδο, όταν το παγωμένο νερό στις γραμμές διαστέλλεται και προκαλεί ρωγμές στους σωλήνες. Αυτοί οι ραγισμένοι σωλήνες μπορούν να επιφέρουν τεράστιο κόστος επισκευής μαζί με μεγάλες πλημμύρες. Επιπλέον, οι επηρεασμένοι σωλήνες είναι επίσης δύσκολο να εντοπιστούν.

Θα μπορούσε να είναι στην αυλή σας, πίσω από τους τοίχους ή ακόμα και κάτω από τον νεροχύτη. Ακόμα κι αν κλείσετε το νερό από το κεντρικό δίκτυο, θα έχει ακόμα χρόνο να βλάψει ορισμένες ευάλωτες περιοχές του σπιτιού σας.

Εάν είστε νέος στην πόλη, τότε καλό είναι να αναζητήσετε έναν έμπειρο υδραυλικό ειδικά κάποιον που γνωρίζει καλά το σύστημα σωληνώσεων στην περιοχή σας.

6. Μεγάλες οικιακές εγκαταστάσεις

Πριν εγκαταστήσετε μεγάλες ηλεκτρικές συσκευές στο σπίτι σας, θα πρέπει πρώτα να συμβουλευτείτε έναν υδραυλικό. Ελλείψει συμβουλής από υδραυλικό, μπορεί να χρειαστεί να εγκαταστήσετε ξανά συσκευές και άλλα συστήματα, γεγονός που θα δαπανήσει περαιτέρω κόστος.

Για παράδειγμα, σε κουζίνες και μπάνια, μπορεί να χρειαστεί να μετακινήσετε εξαρτήματα και συσκευές. Η αλλαγή πλυντηρίων πιάτων και νεροχύτων θα απαιτήσει επίσης να μετακινήσετε τις αποχετεύσεις και τις γραμμές παροχής. Εάν επιχειρήσετε αυτό μόνοι σας, θα έχετε απλώς περιττό κόστος επισκευής και μια κακή ανακαίνιση.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο θα πρέπει να αναζητήσετε έναν έμπειρο υδραυλικό ο οποίος θα κάνει πρώτα τον απολογισμό του νοικοκυριού σας και θα σας συμβουλεύσει μια πορεία δράσης.

7. Αποφράξεις

Τα βουλώματα είναι το πιο κοινό πρόβλημα υδραυλικών εγκαταστάσεων που μπορεί να επηρεάσει τις βρύσες, τις τουαλέτες και ακόμη και τις μπανιέρες για αυτό το θέμα. Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα έμβολο για να επιλύσετε αυτό το ζήτημα. Αλλά αν αυτό δεν λειτουργήσει, θα χρειαστεί να καλέσετε έναν ειδικό υδραυλικό.

Ένας έμπειρος υδραυλικός θα εξετάσει πρώτα το εσωτερικό των σωλήνων με μια κάμερα. Το πρόβλημα μπορεί να είναι οι ρίζες που φτάνουν στα υπόγεια συστήματα, η συσσώρευση λίπους ή οι τρίχες που προκαλούν προβλήματα στα υδραυλικά.

Δείτε περισσότερα για τις Αποφράξεις Αντωνίου:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.